Vælg sprog
Dansk
Engelsk
Tysk
 
Nyhedsbrev
Tilmeld nyhedsbrev
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Businesspark Struer Facilities
GamesOntrack New Office facilities at Fælledvej 17, 7600 Struer.

Brugernes oplevelser


19-11-08 Lad øjnene følge trafikken

Det som er super fedt ved Gamesontrack er jo at øjnene hører til på anlægget og ikke på en skærm. Derudover kan man skabe liv på sit anlæg og nøjes med selv at fokusere på den rolle man synes er sjovest - f.eks. være stationsforstander, dispatcher, lokofører osv osv. De andre roller kan man så automatisere sig til.

F.eks. kan jeg sætte 3 tog til at køre i fast drift mens jeg skal rangere en stamme gods sammen og derefter få den ud på strækningen.

Eller jeg kan ha flere tog til at køre hver sin vej rundt og så forsøge at få dem afviklet på stationen uden ophobninger.
Nu har jeg endnu ikke signalstyring, men man kunne også forestille sig at man som trafikleder  skulle styre automatiseret afgang og ankomst til en station udelukkende ved signalerne.    

Overblikket bliver også større når øjnene er på anlægget - og dermed kan man overskue mere trafik. Man kan jo også "blande" styringen. F.eks. ved rangering er det lettest at toget bliver styret ved håndkraft (kræver ikke man kigger på IB'en) mens skiftespor styres med stemmen. Strækningskørsel er perfekt til stemmestyring.

Frederik Borg,
København

09-11-08 Gamesontrack® Command (GT-Command) på Mac

Det var med en vis spænding at jeg forsøgte at installere Gamesontrack på min Mac. Det er jo et Windows-program, men jeg har installeret et program på min Mac, der tillader at Windows kører ovenpå Mac'ens operativsystem.

Jeg har valgt Parallels Desktop og det er et uhyre let at sætte op. Når Parallels er konfigureret, kan man installere Windows så det kører som en virtuel maskine. Efter installation af Windows skal man køre et lille setup-program fra Parallels, der helt automatisk vælger de rette drivere til grafikkort, lydkort sætter netværk op m.m.
Faktisk er det meget lettere end at installere Windows på en "rigtig PC", da Parallels laver alle de nødvendige indstillinger.

En udfordring var lyden til Gamesontrack. Min computer står nogle meter fra min modeljernbane og det medfølgende headset var med ca. 2 meter ledning. Desuden ville jeg gerne have, at Windows-delen kunne sættes op til at bruge headset men at Mac'en kunne bruge sine sædvanlige indstillinger. Desuden har den Mac jeg bruger (en iMac 24" intel) ikke en mikrofonindgang med kun linieindgang og den kan ikke anvendes med det medfølgende headset.

Løsningen er en USB-lydenhed "iMic" fra Griffin Technologies (www.griffintechnology.com) og den viste sig at virke udemærket. Jeg trak en USB-forlænger fra min Mac så iMic'en kunne ligge ved modeljernbanen. iMic kræver ingen drivere og virkede straks. I Parallels valgte jeg at Windows lyd-indgang og -udgang skulle bruge iMic ... og efter en genstart af Windows virkede headset'et perfekt.

Gamesontrack installeredes uden problemer og kunne straks bruge mit headset. Min styreboks er en Märklin Central Station og jeg har sat den op med en fast IP-adresse. Da den var tastet ind i Gamesontrack kunne jeg straks kommunikere med den. Med lidt tilvænning kunne jeg udtale kommandoerne, så Gamesontrack kunne forstå dem.

Det mest utrolige er, at jeg nu kan køre Gamesontrack i Windows - OG SAMTIDIGT køre Simple Digital Locomotive (der også kan styre Märklins Central Station) i Mac OS X ... på samme maskine. Og begge programmer kan samtidigt kommunikere med Central Station og hver især udføre kommandoer. En Mac med intel-processor kan sagtens køre Parallels med Windows XP og Games on Track uden at det påvirker maskinens øvrige ydeevne synderligt. Der er i hvert fald ingen problemer med at høre musik, surfe på nettet eller køre almindelige programmer samtidigt.

En interessant fordel ved at køre Windows i virtualiseret tilstand er, at man kan gemme snapshots af, hvordan hele Windowsdelen ser ud på et givent tidspunkt. Man kan have flere snapshots liggende og vælge at starte fra dem igen. Det betyder at man f.eks. kan lave et snapshot inden man går igang med større ændringer i GoT. Hvis noget går galt eller man får lavet rod i sit setup, kan man blot gå tilbage til et tidligere snapshot - og alt er stillet tilbage.

Med Mac OS X 10.5 er det endda muligt at have flere skriveborde (Spaces), så Windows og Mac kører i hver sin virtuelle skærm og med et klik på F8 og pil til siden og hele skærmen skifter fra Mac til Windows. Det føles som at have to forskellige computere foran sig på samme skærm. :-)

Alt i alt en meget positiv oplevelse ... og bestemt meget let at få til at virke.

Per Olsen, Køge

29-10-08: Overraskende enkelt

Da GamesOnTrack tilbød muligheden for at blive test pilot tog jeg chancen og gik med. Jeg har de sidste mange år brugt Win Digipet (WDP) programmet som det styrende computerprogram og ønskede at se hvilken størrelse GT-Command var holdt op mod WDP.

Installationen forløb hurtigt og det blev straks klart, at jeg stod overfor et meget simpelt men samtidig meget avanceret program. GT-Command gør ikke meget væsen af sig, det virker mest af alt som et gammelt DOS program med enkle tabeller. Men man skal ikke lade sig narre, for efter kort tid, ja endda meget kort tid, har man sendt sit første tog af sted. Og har man besluttet sig for at bruge stemmestyring, ja så er det lige så let.

Med en sådan dejlig fornemmelse i maven af, at det her virker vil man gerne længere ind i programmet. Igen foregår det ved et simpelt tryk på en knap hvorved programmet helt af sig begynder at opsamle alle data fra banen således forstået at hver gang et tog f.eks passerer en S88 tilbagemelding bliver nr og port husket og registreret. Det samme sker for sporskifter og loks. Der er ingen manuel indkodning her!!!
Hvis man vil have automatisk kørsel på sin bane, så foregår det ved at skrive sine kommandoer til programmet og vel at mærke i et normalt sprog, inden underlige kommandoer her.

Jeg må erkende at jeg er meget begejstret for dette lille nye program, jeg kan ikke rigtig skrive noget negativt - - men der er plads til forbedringer.
GamesOnTrack har så lyttet til tilbagemeldingerne fra os test piloter og indarbejdet en del af de forskellige ting, vi kom med.

Dette er som blot en lille gennemgang af beta version 1, jeg venter med stor spænding på version 2, og den fulde version som udkommer til dec. 08.
Jeg vil på min egen hjemmeside www.falsterbanen.dk lægge en stor og mere detaljeret test ud af programmet i slutning af nov. 08

Den digitale modeljernbane i udvikling

www.falsterbanen.dk
Peter

17-10-08: Genial sammenhæng mellem automation og leg

”Jeg har en Märklin anlæg på ca 40 m2, med mange sporskifter, afsnit, og mange tog. Siden pilot testen har jeg brugt GT-Command til at automatisere en del af driften og demonstrationerne. Det har været særdeles let at anvende og jeg har hurtigt opnået stabil drift af 8 samtidige tog med drejeskive, remise og traditionel kørsel mellem stationer. GT-Command er det eneste program jeg kender som forener enkel opsætning, let forståelig beskrivelse og hurtig afprøvning af selv komplicerede sammenhænge. Mit anlæg bruges af mange forskellige personer og jeg kan nu forene legen med automatikken. Det er simpelt hen genialt”.

Leif Becher, Holstebro

04-09-08 om GT-Monitor: Endelig har jeg fået styr på det

Først troede jeg bare det var endnu et PC-program som krævede en masse input for at virke. Og som i sidste ende krævede at jeg dokumenterede hele anlægget fem gange. Men GT-Monitor er anderledes. det praler ikke af en stor grafik, men det systematiserer og grupperer alle mine lokomotiver og skiftespor og signaler, så jeg kan finde det igen. det sjoveste var at hvis jeg havde glemt noget fandt programmet i lære metoden selv ud af det. Loggen virker meget detaljeret, jeg anede ikke, at der foregik så meget på mit anlæg. Men det er endnu ikke lykkes mig at drive intensitetsmåleren (underligt udtryk) op i top feltet.
Jeg ville blot ønske at jeg kunne have billeder af mine tog i tabellerne, så husker jeg navnene bedre. Men et kanon program til dokumentation. Blot mangler jeg altså en print funktion.

Knud Villadsen, Århus

05-08-08 om GT-Command: Nu kører det

Jeg har prøvet en del af de PC-værktøjer, der findes, men har efterhånden forladt dem igen. Det er for bøvlet. Men jeg må indrømme at med GT-Command skete der pludselig noget helt anderledes. Jeg blev specielt begejstret for måden at sætte automatiske forløb op på. Jeg har nu haft 4 forløb kørende automatisk og kunne så manuelt styre andre tog med min Intellibox samtidig. Jeg har fået meget mere ud af anlægget nu og forstår faktisk hvorfor den der mærkelige intensitetsmåler er kommet med. Jeg kunne blot rigtig godt ønske mig at man kunne fyre kommandoer af på PC'en lidt lettere, så slap jeg helt for at bruge boxen. Men det supplerer hinanden fint. Jeg har ikke set hvad de næste udviklinger er, kommer der en annoncering om et grafisk interface?. Eller vil det være at ødelægge det enkle system. Måske skulle jeg prøve stemmestyringen.

N.P. Frederiksen, Valby

08-05-08 om GT-Command: Der mangler køreplaner

Hej
Jeg har nu brugt GT-command nogle dage og troede jeg kunne lave køreplaner med det. Det kan jeg ikke, den der ventetidsfunktion kan ikke omsættes til reel tid. Det er jeg skuffet over. Men stemmestyringen virker

John F. Hansen, Silkeborg.
Seneste nyt
15.11.21
GOTposition - Nyt brand for vores industri-løsninger
gotposition.com En...
Nemt og Hurtigt
Her sker det

Du har et LEGO(R) Tog Testlicens kort.
Download Program
Download LEGO tog layout til kørsel:
Download Layout

Se & bestil produkter:
Product Catalog

Få en GT-Command Testlicense:
Test license

Nyhedsbrev tilmelding: Til venstre i menuen

Find Fejlen


For enhver modeltogsentusiast er lednings- og kabelføring under anlægget en stor udfordring. Utallige er de ledningsbundter, som fra tid til anden skrottes, når anlægget bygges om. Og utallige er de fejlsøgninger hvor et problem skal findes blandt et virvar af ledninger, hvor man i længden ikke kunne holde farve, bundt, mærkning ajour. Men værst er vel, at rigtig mange entusiaster og rigtig mange unge synes, at det er for besværligt, og derfor kaster sig over alternativerne.Stemmestyring virker med det samme og er uhyre effektivt. Om det er far, der har headset på, eller om det er børnene, eller måske bedstefar, så kører det normalt første gang.

Fra mobiltelefonerne har man dårlige erfaringer med stemmestyring. Der skal man selv indtale sine kommandoer og lære systemet "mit sprog". Gamesontrack GT-Command er anderledes. Vi bruger biblioteker, som allerede er indtalt af 1000-4000 mennesker fra hele landet. Gennem vores intelligente kommandosyntaks og en helt ny endpoint-detektor har vi optimeret genkendelsen, så enhver med tydelig tale kan tage et headset på hovedet og få systemet til at lystre.
Læs mere
Rolig, rolig nu!
Bedst som jeg sad i stuen kom min søde hustru farende ind: "Hvorfor kører dit tog på Märklin-banen, er du klar over, at det fræser rundt?". Jeg svarede bare "Rolig, Rolig nu, der er styr på det!"
Læs mere
Links
Produktkatalog og prisliste:
Produktkatalog.

Prøv GT-Command: Prøve.

Nyhedsbrev tilmelding: Til venstre i menuen

Find Fejlen


For enhver modeltogsentusiast er lednings- og kabelføring under anlægget en stor udfordring. Utallige er de ledningsbundter, som fra tid til anden skrottes, når anlægget bygges om. Og utallige er de fejlsøgninger hvor et problem skal findes blandt et virvar af ledninger, hvor man i længden ikke kunne holde farve, bundt, mærkning ajour. Men værst er vel, at rigtig mange entusiaster og rigtig mange unge synes, at det er for besværligt, og derfor kaster sig over alternativerne.

Læs mere
GamesOnTrack.dk  |   Uhresøvej 35   |   7500  Holstebro  |   3070 3777  |   admin@gamesontrack.com